VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

192e2428-82d3-465b-8e8b-6075dbf5cfbe

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Dit was mei!

do 06 jun 2024

​Als lid van Koninklijke VHG kun je iedere maand collega's ontmoeten tijdens inspirerende bijeenkomsten. Hier delen we kennis, breiden we ons netwerk uit en werken we gezamenlijk aan een groene toekomst voor Nederland.

Een greep uit de bijeenkomsten van mei:



Kennisbijeenkomst Midden-Nederland

In de Gelderlandfabriek Culemborg stond 15 mei een kennis- en netwerkbijeenkomst op het programma rond het thema Natuurinclusief ontwerpen in de praktijk. Nico Wissing en Steven Kamerling (NL Greenlabel) verzorgden presentaties waaruit duidelijk werd dat de kracht van de hovenier vooral ligt bij de levende producten. Door die consequent in te zetten, creëer je meer een natuurinclusieve omgeving, zowel in de openbare ruimte als in de particuliere tuin. Aansluitend brachten de deelnemers een bezoek gebracht aan de Culemborgse wijk Parijsch die natuurinclusief is aangelegd. Een bijeenkomst met volop inspiratie en praktijkvoorbeelden!



Kennisbijeenkomst Noord-Nederland

De leden van Regio Noord-Nederland kwamen op 22 mei naar Eelde om bijgepraat te worden over personeelszaken, zoals ziekteverzuim, onwerkbaar weer en opleidingen. Tijdens een interactieve discussie is er gesproken over hoe om te gaan met de vele regen de laatste maanden. Opvallend hoe iedere ondernemer hier zijn eigen oplossingen voor zoekt: minder weersafhankelijk werk van tevoren opsparen, personeel een maand (verplicht) vrij geven, aangepaste planningen et cetera. Jos Roose (Fyner) vertelde over de verplichtingen van de werkgever bij (lang) ziekteverzuim. Henk Bolhuis en Nadia Dekker gaven inzicht in de ontwikkelingen binnen de Groene Hotspot Terra Next. Kortom: een mooie interactieve en informatieve bijeenkomst.


Meet & greet in Tilburg

Woensdag 29 mei kwamen vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en bedrijfsleven samen op het Praktijkcollege Tilburg, om te brainstormen over het bevorderen van de doorstroom van jongeren naar de groene sector. Het doel: het formuleren van concrete stappen die de overgang van jongeren naar banen in de groene sector makkelijker maken en zo continu te werken aan een betere verbinding tussen praktijkonderwijs en de groene arbeidsmarkt. De aanwezigen kijken terug op een geslaagde middag met vruchtbare discussies, innovatieve ideeën en waardevolle netwerkmomenten.

Kom ook!

​Sluit ook aan bij een van onze bijeenkomsten, je bent van harte welkom (ook met introducee). 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief