VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

cbadcd50-1451-4a79-a94a-b3e5fd921bdb

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Koninklijke VHG benoemd tot lid Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving

do 13 jun 2024

​Begin deze week kregen we het bericht dat Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat onze vereniging heeft benoemd tot lid van het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL). Dit is een onafhankelijk platform voor overleg en samenwerking op het gebied wonen, werken, reizen en recreëren. Dit geeft VHG een belangrijke kans om samen met vertegenwoordigers van Rijksoverheid, burgers, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties thema's te bespreken als klimaat, landbouw, natuur, energie en water. Ook kunnen we als lid onderwerpen agenderen.

VHG-directeur Marc van Rosmalen is verheugd over deze plek aan tafel in dit overlegorgaan: “Binnen OFL kunnen we met andere partijen samenwerken om de brede opgaven van Nederland te realiseren. Daarbij brengen we uiteraard de oplossingen onder de aandacht waarmee onze leden bijdragen aan de groene en gezonde leefomgeving."

Beleidsmakers

Bij het OFL zijn vertegenwoordigers van de Rijksoverheid betrokken en in sommige projecten ook vertegenwoordigers van decentrale overheden. Veelal gaat het om beleidsmakers van een van de ministeries die werken in het domein van de fysieke leefomgeving: Infrastructuur en Waterstaat (IenW), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Economische Zaken en Klimaat (EZK), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO). Vanuit de samenleving zijn in het OFL leden en deelnemers actief. De leden zijn structureel betrokken bij het OFL en kunnen onderwerpen agenderen.

Grote opgaven

Binnen OFL worden grote maatschappelijke opgaven besproken. Zo heeft het OFL ondersteund bij de opbouw van de Agenda Natuurinclusief. Ook faciliteert het OFL de maatschappelijke dialoog over het klimaatbeleid en organiseert het consultaties in de aanloop naar de nieuwe Nota Ruimte voor Nederland.

Lees meer over OFL: Over OFL | Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief