VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b0831640-fe50-42ec-9087-bf6e28a74bf9

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Ledenraad: wat is er besproken?

do 13 jun 2024

​Afgelopen dinsdag vergaderde het VHG-bestuur met de Ledenraad voorafgaand aan het ledenevent. Meerdere onderwerpen stonden op de agenda, waaronder de jaarrekening 2023 en de voorstellen voor aanpassing van het contributiemodel. Daarnaast is op een interactieve manier de voortgang van Strategische Agenda 2023-2025 besproken. Ook werd afscheid genomen van Ledenraadslid Sander Hoogland.


Aanpassing contributiemodel

Het plan om het contributiemodel van onze vereniging aan te passen, sluit aan bij het speerpunt 'Versterken vereniging en bureau' uit onze strategische agenda 2023-2025. Doel is om te komen tot een duidelijk, praktisch toepasbaar en toekomstbestendig contributiemodel, dat voldoende kostendekkend is en leidt tot een sterkere ledengroei. Op basis van de eerder door de Ledenraad vastgestelde uitgangspunten heeft een projectteam van bureaumedewerkers en leden een aantal aanpassingsvoorstellen voor een nieuwe methodiek uitgewerkt. Op 2 april jongstleden heeft de Ledenraad deze voorstellen bestudeerd en groen licht gegeven voor verdere uitwerking. Hiervoor zijn ter consultatie onder de VHG-leden 2 online bijeenkomsten georganiseerd. Ook zijn de financiële consequenties van de aanpassingsvoorstellen voor de vereniging en leden met behulp van een steekproef in beeld gebracht.

Voor een goede discussie heeft de Ledenraad voorafgaand aan de vergadering de opzet van een nieuw model en de gevolgen voor de vereniging en ledengroepen ontvangen. Na de bespreking hiervan stemde de Ledenraad afgelopen dinsdag in om op basis hiervan een definitief aanpassingsvoorstel voor het contributiemodel uit te werken. Dit zal op de agenda van de ledenraadsvergadering op 1 oktober aanstaande worden geplaats voor besluitvorming. Bij een positief besluit treedt het aangepaste contributiemodel per 1 januari 2025 in werking. Om de invoering in goede banen te leiden en de leden tijdig, goed en volledig te informeren wordt een introductie- en communicatieplan uitgewerkt.

Jaarrekening 2023

Penningmeester Thijs Magielse lichtte de jaarrekening van 2023 toe. Over 2023 heeft Koninklijke VHG een positief resultaat behaald, onder andere door een scherpere begroting, efficiencyslagen in de organisatie en het vergroten van inkomsten. Meer informatie over de inhoudelijk behaalde resultaten vind je in deze infographic. Vervolgens stelde de Ledenraad de jaarrekening 2023 vast en verleende decharge aan het VHG-bestuur.

Voortgang Strategische Agenda 2023-2025

​Begin 2023 is gestart met het uitvoeren van de projecten en activiteiten van de Strategische Agenda 2023-2025. We zijn nu ongeveer op de helft van de looptijd, dus tijd voor een tussenbespreking met de Ledenraad. In algemene zin lopen we op bijna alle speerpunten en projecten op schema en/of zijn zaken afgerond. Hiervoor sprak de Ledenraad haar waardering uit naar het bestuur en bureauorganisatie. Vervolgens werd in subgroepen de voortgang op de afzonderlijke speerpunten besproken: 'Wat gaat goed?', 'Wat merken leden hiervan?', en 'Wat kan eventueel anders of worden verbeterd?' Hieruit kwamen waardevolle ideeën, tips en adviezen ter verbetering en aanvullingen op bestaande acties met focus op het behalen van de eerder vastgestelde strategische doelen. In de plenaire terugkoppeling zijn deze vervolgens gedeeld, met elkaar besproken. De aangedragen punten worden verwerkt in de verschillende projecten.

Afscheid Sanger Hoogland

​Sander Hoogland van Floridus heeft na 8 jaar trouwe dienst de Ledenraad verlaten. Sander bedankt voor je jarenlange inzet voor onze vereniging!​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief