VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

6419888b-6c77-4200-990f-f7c262b280ad

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Subsidie voor groene daken en gevels

do 13 jun 2024

​Werk je voor eigenaren die hun maatschappelijk vastgoed willen verduurzamen? Denk aan scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of monumenten. Wijs hen dan op de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Ook groene daken en gevels komen in aanmerking voor deze subsidie!

Op de lijst van verduurzami​ngsmaatregelen die in aanmerking komen voor subsidie staan onder de noemer 'Leefomgeving verkoeling' ook groene daken en gevels vermeld:

B. Leefomgeving verkoeling

B.1 Groendak

Bestemd voor: het reduceren van de gevraagde koellast van het gebouw en bestaande uit: een vegetatielaag, een substraatlaag en een drainagelaag, (eventueel) kunstmatige bevloeiing, (eventueel) verankering, (eventueel) constructieve aanpassingen en (eventueel) nestelvoorzieningen.

B.2 Groene gevel of muur

​Bestemd voor: het reduceren van de gevraagde koellast van het gebouw en bestaande uit: gevel(s) voorzien van frame of bouwblokken met beplanting en substraat of potgrond, (eventueel) een gevelbeschermende laag, (eventueel) constructieve aanpassingen, (eventueel) irrigatieleidingwerk.

Meer weten? Kijk op de website van RVO. De regeling loopt nog tot 31 oktober 2024.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief