VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

53326e90-653f-487b-9e15-c64222a33056

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Future Green City World Congress: deze sprekers wil je niet missen!

do 20 jun 2024

​Op het Future Green City World Congress zullen meer dan 200 experts van over de hele wereld hun kennis, ervaringen en slimme oplossingen delen voor de gezonde, groene stedelijke omgevingen van de toekomst. Ontdek onze line-up!


Marco Brömmelstroet – Onze straten heroverwegen en Van wie is de straat?

Marco is hoogleraar Urban Mobility Futures aan de Universiteit van Amsterdam en staat bekend als de 'fietsprofessor'. Hij houdt een presentatie over het heroverwegen van onze straten: wat gebeurt er als we radicaal overwegen hoe we deze openbare ruimtes gebruiken? Ook leidt hij een debat over de vraag: Van wie is de straat? En hoe kunnen we onze straten eerlijker gebruiken?

Adriaan Geuze - Iconische openbare ruimten als verhalen

Central Park, Boulevard Haussmann, Park Güell: allemaal iconische openbare ruimten van wereldklasse. Deze ruimten vertellen ons verhalen: over wie we zijn als samenleving, waar we vandaan komen en waar we in geloven. Ze geven ons identiteit. Hoogleraar Landschapsarchitectuur Adriaan Geuze van de Technische Universiteit Delft richt zich in zijn presentatie op het culturele landschap als verhaal.

Ben Wilson – De stad opnieuw verwilderen

De Engelse historicus-publicist Ben Wilson schreef de veelgeprezen bestseller Urban Jungle. Daarin neemt hij de lezer mee op een adembenemende reis door de natuur in de stad, van het stenen tijdperk tot nu. Met aansprekende voorbeelden van steden van over de hele wereld beschrijft hij hoe de balans tussen natuur en stad verschuift.

Lilli Lička – vergroening en transformatie van straatruimtes

Lilli Lička - een vooraanstaand landschapsarchitect en professor - neemt je mee in de vele kleine en grote acties die in Wenen worden georganiseerd in de openbare ruimtes met of door bewoners. Op basis van haar eigen praktijk en onderzoek richt ze zich op vergroening en de transformatie van straatruimtes.

Antonio García Celda - Valencia, Europese groene hoofdstad

Valencia trapte 2024 af als nieuwe Europese Groene Hoofdstad. Algemeen directeur Antonio García Celda weet wat er nodig is om daar te komen. Hij is een ingenieur met een sterke achtergrond in innovatie, mobiliteit, slimme steden en klimaatduurzaamheid . Onder zijn leiding streeft Valencia ernaar haar groene ruimtes te verbeteren en duurzame stedelijke ontwikkeling te bevorderen.

Anthony Paul Diaz – Parijs en Seattle groener maken

​Als hoofdinspecteur van Seattle Parks and Recreation wil Anthony Paul Diaz dat elke bewoner en bezoeker een diepe en rijke liefde heeft voor de parken en openbare ruimtes van de stad. Met andere woorden: de openbare ruimte als een veilig, gastvrij en toegankelijk kenmerk van Seattle.

Kijk voor een overzicht van alle sprekers én het programma op: www​.fgc2024.com!​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief