VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

85cf663a-10e5-49d5-8436-44b788de948a

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Samen verbeteringen in beeld brengen: vragenlijst medewerkersbijeenkomst

vr 21 jun 2024

​In de komende weken vinden bij veel bedrijven zomerbijeenkomsten plaats om gezamenlijk het eerste halfjaar af te sluiten en vervolgens vakantie te vieren. Natuurlijk zijn deze bijeenkomsten vooral bedoeld om gezellig met elkaar samen te zijn. Maar je kunt deze ook gebruiken om te evalueren. Een mooi instrument van VHG hiervoor is de 'vragenlijst medewerkersbijeenkomst'.

Het doel van de vragenlijst is om met de medewerkers van je bedrijf te kijken wat goed gaat, maar ook wat beter kan. Door hierover met elkaar te praten, vergroot je de betrokkenheid van de medewerkers bij jouw bedrijf. Die betrokkenheid groeit natuurlijk helemaal wanneer je aan de slag gaat met de verbeterpunten die uit de vragenlijst/bijeenkomst komen.

In de vragenlijst kunnen medewerkers aangeven hoe zij denken dat opdrachtgevers het bedrijf waarderen op diverse aspecten. De vragenlijst bestaat uit 42 vragen die zijn verdeeld over 4 categorieën:

  • ​Sociale volwassenheid
  • Technisch vakmanschap
  • Intern organiseren
  • Denken vanuit de klant​

Hoe werkt het?

Voor het invullen van de vragenlijst maak je groepen van maximaal 6 personen. Heb je minder dan 6 medewerkers in dienst, dan vul je de vragenlijst als één groep in. Gezamenlijk bepaalt een groep het antwoord op de vraag.

Het is verstandig om de vragenlijst uit te draaien. Elke groep vult dan per vraag, op papier een rapportcijfer in. De antwoorden per groep worden vervolgens in het Excel-bestand ingevuld.

Resultaten

Het overzicht van antwoorden levert de volgende resultaten op:

​​1 Per vraag kan gekeken worden of het bedrijf daar:

  • Onderscheidend goed in is: 7,5 of hoger (groen)
  • Gemiddeld scoort: tussen 7,5 en een 6 (geel)
  • Een verbeterpunt heeft: lager dan een 6 (rood)

2 Verschillen tussen de groepen worden inzichtelijk doordat elke groep zijn eigen kolom heeft. Het is van belang om deze te bespreken, vooral als er bij een vraag of categorie meer dan 2 punten verschil tussen de groepen zit.

3 De totalen per categorie worden overzichtelijk gepresenteerd in een grafiek. Dan wordt ook duidelijk welke categorie als geheel mogelijk meer aandacht vraagt.

De vragenlijst is hier te downloaden.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief