VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b8f86503-b739-4675-a6a0-02c8e980cfd5

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Groen belangrijke pijler in Ondernemersagenda MKB Nederland

do 11 jul 2024

​Afgelopen maandag heeft Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, de nieuwe Ondernemersagenda aangeboden aan de nieuwe minister van Economische Zaken, Dirk Beljaarts. Centraal in deze agenda staat de bijdrage die ondernemers kunnen leveren aan maatschappelijke oplossingen. De waarde van vergroening, en daarmee ook onze sector, is hierin een belangrijke pijler, mede dankzij de inzet van Koninklijke VHG!


Groene paragraaf

Nederland staat voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, verduurzaming, woningbouw, arbeidsmarkt, bestaanszekerheid en zorg. Al deze thema's moeten we gezamenlijk integraal aanpakken. Het mooie is dat we vanuit het groen op al deze vlakken een waardevolle bijdrage leveren en een spilfunctie vervullen. Vanuit zowel de grote groenvoorzieners en kleine hoveniers als de boomspecialisten en interieurbeplanters. Daarom was Koninklijke VHG nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze agenda binnen MKB Nederland en hebben wij onze kennis en expertise ingebracht. Op pagina 13 van de agenda vind je de groene paragraaf, zeer waardevol om te lezen en te gebruiken!

Versnellen, vernieuwen en verbinden

Ondernemers kunnen bijdragen door te versnellen, vernieuwen en te verbinden. We kunnen meer betekenen als we vroegtijdig betrokken worden bij plannen. Als groene ondernemers weten wij dit als geen ander, daarom staat dit onderwerp ook prominent in de Strategische Agenda van VHG. Daarnaast gaat de Ondernemersagenda in op concrete maatregelen die ondernemerschap moeten ondersteunen, gericht op beter personeel, voldoende middelen en een stimulerende omgeving. Een beleid gebaseerd op vertrouwen, vereenvoudiging en voorspelbaarheid is nodig om ondernemers beter te ondersteunen.

Concrete groene voorstellen

Als Koninklijke VHG gaan wij ervan uit dat minister Beljaarts met zijn ondernemersachtergrond, de aanbevelingen ter harte neemt en zich verbindt aan de Ondernemersagenda van MKB Nederland. Uiteraard gaan wij graag met de minister in gesprek over concrete groene voorstellen en staan wij met al onze leden klaar om een bijdrage te leveren aan de vergroening van Nederland!

John Koomen te gast in podcast MKB Nederland

​De Ondernemersagenda komt ook aan de orde in de eerste aflevering van de nieuwe podcastserie 'Dit is ondernemen' van MKB NL. Daarin was onze voorzitter, John Koomen, te gast. Luister deze aflever​ing hier​ of via je favoriete podcastapp.

Foto: Ministerie van Economische zaken​. 
De voorzitter van MKB Nederland, Jacco Vonhof (links), overhandigt de Ondernemersagenda aan de nieuwe minister van Economische Zaken, Dirk Beljaarts.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief