VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

93a439eb-83b8-4a51-b1db-a3b6134a1d79

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Bomentabel.nl gelanceerd

do 11 jul 2024

​Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Wageningen University & Research hebben op 4 juli de innovatieve online tool Bomentabel.nl gelanceerd! Deze is ontworpen om professionals en betrokkenen in de groensector te ondersteunen bij het realiseren van effectief klimaatgroen in stedelijke gebieden. Bomentabel.nl biedt uitgebreide informatie over 359 boomsoorten en cultivars, inclusief hun bijdrage aan ecosysteemdiensten zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en luchtkwaliteit. De gebruiker kan op combinaties van meer dan twintig kenmerken filteren om zo de best passende boomsoorten te selecteren.


Samenwerking

​De website is het resultaat van samenwerking tussen verschillende partijen uit de groensector, stedelijk beheer en onderzoek, met financiële ondersteuning van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. De data zijn verzameld door Wageningen Research, onder leiding van Jelle Hiemstra. De boomkwekerijsector heeft met enthousiasme meegewerkt door onder andere foto's van de meeste boomsoorten te verzorgen.

Kijk voor meer informatie op Bomentabel.nl.

Foto: Jelle Hiemstra van Wageningen University & Research (links) en Maarten Loeffen van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland lanceren de nieuwe website Bomentabel.nl.​​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief