VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

cf3103ca-07c9-43ee-8332-3aac22b1d3bc

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Hoofdlijnen nieuwe pensioenregeling BPL Pensioen bekend!

do 11 jul 2024

​Er gelden nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Daardoor moeten alle pensioenfondsen overstappen op een nieuwe pensioenregeling. Voor iedereen die bij BPL Pensioen pensioen opbouwt en iedereen die al pensioen van BPL Pensioen krijgt, geldt de nieuwe pensioenregeling vanaf 1 januari 2027. Werkgevers- en werknemersorganisaties (sociale partners) in de agrarische en groene sectoren hebben afspraken gemaakt over die nieuwe pensioenregeling. De hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling zijn nu bekend.


Reservepotje

​Veel blijft hetzelfde. Zoals hoeveel een werkgever en werknemer samen voor pensioen inleggen. En ook het moment waarop het pensioen ingaat kan een werknemer zelf kiezen (vanaf 60 jaar). Het belangrijkste verschil met de huidige regeling is dat voor een werknemer inzichtelijker wordt hoeveel geld hij of zij, samen met zijn werkgever, inlegt en hoe dat groeit door de opbrengsten uit beleggingen. Dat betekent dat ook te zien is dat bij slechte beleggingsopbrengsten het pensioen iets minder waard wordt en bij goede opbrengsten meer waard wordt. Voor iedereen die al met pensioen is of bijna met pensioen gaat wordt een reservepotje aangelegd. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat het pensioen omlaag gaat bij tegenvallende beleggingsopbrengsten.

Vierde kwartaal 2026 meer bekend

Uiterlijk aan het begin van het vierde kwartaal van 2026 stuurt BPL Pensioen iedereen die pensioen krijgt en iedereen die nog pensioen opbouwt een overzicht waarin te zien is wat de overstap op de nieuwe pensioenregeling (in euro's) betekent.

Ga naar de website van BPL Pensioen

​Kijk voor meer informatie op de website van BPL. Mocht je nog vragen hierover hebben, dan kun je contact opnemen met BPL Pensioen Werkgevers: 050 - 522 40 0 of werkgever@bplpensioen.nl.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief