VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b8f999ba-0a7b-45d7-9a09-bc0935650440

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nieuwe regelgeving vanaf 1 juli

vr 21 jun 2024

​Per 1 juli a.s. wordt weer een aantal regelwijzigingen doorgevoerd. We hebben de belangrijkste op P&O-gebied voor je op een rij gezet.


CO2-registratieplicht

Bedrijven met meer dan 100 medewerkers moeten vanaf 1 juli de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer van hun medewerkers bijhouden en doorgeven. Dit is de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) moeten het aantal gereisde kilometers, het vervoersmiddel en het soort brandstof worden doorgegeven. Belangrijk om dit dus ook goed bij te (laten) houden. De CO2-uitstoot hoef je niet zelf uit te rekenen, dat doet de RVO. De gegevens worden openbaar, zodat iedereen kan zien hoeveel CO2-uitstoot een bedrijf veroorzaakt in het verkeer. Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Minimumloon stijgt naar € 13,68

Het minimumloon wordt per 1 juli geïndexeerd met 3,1%. Daarmee wordt het minimumloon € 13,68 per uur. 

Duurzaamheidsregels CSRD

​De Europese richtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht bepaalde bedrijven om te rapporteren over hun impact op het terrein van duurzaamheid. Voorlopig geldt deze verplichting alleen voor beursgenoteerde bedrijven en grote verzekeraars met meer dan 500 werknemers. Zij moeten in 2025 hun duurzaamheidsverslagen over 2024 rapporteren. Na 2025 gaat deze verplichting ook gelden voor grote bedrijven en het midden- en kleinbedrijf (mkb). Het duurzaamheidsverslag bestaat uit 3 onderdelen: milieu, sociaal en bestuur. Voor P&O is uiteraard het tweede onderdeel 'sociaal' van belang. ​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief