VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d58b8937-bdeb-470c-b190-8767f9e099d6

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Groene groei via VHG Brancheopleiding: 700+ diploma’s in 6 maanden

do 25 jul 2024

​Een leven lang ontwikkelen, dat hoef je de mensen in de groenbranche geen twee keer te zeggen. Ruim 700 diploma's en certificaten zijn er in de eerste helft van dit jaar uitgereikt aan deelnemers van de opleidingen en cursussen van VHG Brancheopleiding!

Alleen al in de VHG Brancheopleidingen voor hovenier werden 321 diploma's uitgereikt. De opleiding Aankomend Hovenier (het eerste jaar van het driejarige traject) was koploper met 138 diploma's, op de voet gevolgd door de opleiding Hovenier (het tweede jaar). De groenbranche heeft er weer een mooi aantal gediplomeerde professionals bij! Ook behaalden 36 deelnemers de eindstreep van de eenjarige opleiding tot Assistent Groenvoorziener. 20 hoveniers deden gespecialiseerde vakkennis op met de Basisopleiding Zwemvijvers.

Leermeesters

Onze branche is ook een fors aantal gediplomeerde leermeesters rijker. 261 groenprofessionals volgden de cursus Krachtige leermeester waarmee zij nog beter zijn toegerust om de nieuwe generatie vakkrachten te begeleiden.

Elektra en bouw

Dat het hovenierswerk veel meer vraagt dan alleen kennis van planten en bodem, dat is bekend. Ook elektrawerk en bouwtechnische werkzaamheden komen in tal van aanlegprojecten voor. Om groenprofessionals hierin te ondersteunen, biedt VHG Brancheopleiding sinds enkele jaren korte maatwerkcursussen op diverse niveaus om de meest gangbare handelingen veilig en bekwaam te kunnen uitvoeren. Van een basiscursus metselen tot een cursus hout- en constructietechniek voor gevorderden. En van een basiscursus elektrotechniek tot een training tot 1e monteur elektrische installaties. Daar wordt goed gebruik van gemaakt. Ruim 80 certificaten werden er behaald.

Diploma's en certificaten 2024​

VHG brancheopleiding

​​Assistent hovenier - 45​
Aankomend hovenier - 138
Hovenier - 90
Vakbekwaam hovenier - 48 

Projectleider 1 - 5 
Projectleider 2 - 6 
Assistent groenvoorziener - 36 
Zwemvijvers - 20 
Beregeningstechniek - 2

Cursussen 

Leermeestercursussen - 261
Bouwtechniek - 31
Elektrotechniek - 52

Ook groeien?

​Wil jij ook groeien in jouw vak? Kom je vakkennis verbreden of verdiepen en nieuwe kennis opdoen! VHG Brancheopleiding biedt een uitgebreid aanbod aan opleidingen en cursussen op verschillende vakgebieden en op tal van locaties. Ook in-company trainingen zijn mogelijk. Bekijk het aanbod op de website van VHG Brancheopleiding en meld jezelf of je medewerker(s) aan!

Het aanbod bekijken

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief