VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

0c972635-e270-4361-ad07-e30bab9b0b0f

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Kennis uit VHG-handleidingen beschikbaar voor wereldwijde vergroening

do 26 sep 2024

​Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) maakt met trots bekend dat de kennis en inspiratie uit haar toonaangevende handleidingen beschikbaar komt voor professionals over de hele wereld. De eerste stap daarvoor is al gezet. Dankzij een nauwe samenwerking met de International Association of Horticultural Producers (AIPH), is er nu een online Engelse versie van de VHG-handleiding De Levende Openbare Ruimte. De handleidingen Het Levende Gebouw en De Levende Tuin volgen binnenkort ook.


De eerste Engelse editie werd gisteren – woensdag 25 september – gepresenteerd tijdens het Future Green City World Congress in Utrecht.

VHG-directeur Marc van Rosmalen zegt hierover: “Het is een belangrijke stap om onze expertise internationaal beschikbaar te stellen. We willen professionals wereldwijd inspireren en ondersteunen bij het creëren van openbare ruimtes waar groen de standaard is. Samen werken we aan een groene toekomst waarin iedere vierkante meter openbare ruimte een positieve impact heeft op mens en natuur.”

Samenwerking voor een groener wereldwijd landschap

De samenwerking met AIPH, actief van Canada tot Nieuw-Zeeland en van Chili tot China, is een geweldige kans om met de Nederlandse kennis en informatie bij te dragen aan een groener wereldwijd landschap. AIPH zet zich in voor de wereldwijde verspreiding van innovatieve vergroeningsconcepten. VHG biedt met De Levende Openbare Ruimte en de andere handleidingen duurzame oplossingen voor steden en gemeenschappen over de hele wereld.​

Handvat voor een groene toekomst

In een tijd waarin klimaatverandering en gezondheidsrisico’s als hittestress en wateroverlast de agenda bepalen, bieden groene en gezonde openbare ruimtes, gebouwen en tuinen een oplossing. De VHG-handleidingen geven hiervoor concrete richtlijnen en praktische voorbeelden. Ze helpen professionals bij het creëren van groene stedelijke omgevingen met aandacht voor klimaatadaptatie (wateroverlast, droogte, hittestress), natuur (biodiversiteit), gezondheid en welzijn (bewegen en spelen).

Inspiratie voor internationale professionals

De handleidingen zijn ontwikkeld voor groenprofessionals, stedenbouwkundigen, architecten, projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Van ontwerpfase tot beheer bieden de publicaties een integraal kader voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Het zijn daarmee onmisbare bronnen voor iedereen die zich inzet voor een gezonde leefomgeving. Goed voor mens, natuur, klimaat en economie.

Direct de handleiding bekijken

Benieuwd naar de Engelstalige handleiding? Bekijk het hier!​​

Bron foto: Martijn Beekman

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief